Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Typické křesťanské mlácení prázdné slámy. Pyšná křesťanská duchovní ega se přou které je lepším majitelem pravdy. Takové Kristus už před dvěma tisíci lety nazýval „obílenými hroby“.

0 0
možnosti
Foto

;-D papež Jan Pavel II. se tehdy ukázal jako moderní chlap a totéž je třeba říct o panu Halíkovi. Moderní chlap žijící tady a teď bez frustrací a křečovitosti svíčkových bab.

0 0
možnosti

Autor píše: Ani islám ani současný judaizmus neuctívají jediného pravého Boha.

---- ----- ----

Moje otázka: Vycházíme-li z předpokladu Jediného, jak může současný judaismus uctívat Jiného než toho stejného Jediného, kterého vyznávali staří židé a kterého vyznávají současní křesťané?

0 0
možnosti

Tento můj postoj je postojem křesťana. Zjevení se Boha, které se událo ve starém zákony bylo naplněno v Ježíši Kristu, očekávaném Mesiáši, ti kdo jej tedy odmítli, odmítli tím skutečný smysl starého zákona, odmítli tedy i toho Boha, který se zjevil Abrahámovi... Opakuji je to postoj křesťana, postoj plynoucí z toho, že Ježíše Krista pokládám za historickou osobnost a jsem přesvědčen, že nebyl podvodníkem ani lhářem, ani bláznem ani posedlím.

0 0
možnosti

Autor se ptá: Co je tou Halíkovou „hebrejsou Biblí“?

---- ----- -----

Domnívám se, že prof. Halík tím míní prostě "Starý Zákon".

0 0
možnosti

Snad jednou lidi přestanou s Bohem blbnout. To bude krásný čas. Ale hádám pár tisíc let to potrvá.

2 1
možnosti
  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 521x
Zabývám se katolickou apologetikou, osobností M. Jana Husa a českým reformním hnutím 14/15 st. Články na tato i jiná témata uveřejňuji např. na webu pravover.cz