Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

1 Petr 2,9 Vy však jste ‚rod vyvolený, královské kněžstvo, národ svatý, lid náležející Bohu‘, abyste hlásali mocné skutky toho, kdo vás povolal ze tmy do svého podivuhodného světla.

2 Petr 2,3 Všecko, čeho je třeba k zbožnému životu, darovala nám jeho božská moc, když jsme poznali toho, který nás povolal vlastní slávou a mocnými činy.

Především, my, všichni, kdo jsme znovuzrození mocí Ducha Božího, jsme viz 1P2,9, a všechno, co potřebujeme ke zbožnému životu, nám darovala božská moc, 2P2,3.

Můžu říct pouze svou zkušenost. Od prakticky prvních dnů po svém znovuzrození jsme dokázal rozpoznávat co je a co není Boží slovo. Tehdy jsem měl bibli včetně deuterokanonických knih. A nemusel mi nikdo povídat, že tam tyto knihy nepatří, věděl jsem to. Nemám jiné vysvětlení, než že to byla práce Ducha Kristova. Asi rok poté, co jsem uvěřil, začal jsem chodit do schromáždění jedné denominace. Zase pouze osobní zkušenost, po prvním půl roce, kdy Pán ve mne utrdil své zjevení, jsem dokázal docela přesně vždy rozpoznat co bylo kázáno v souladu s Písmem a co ne.

Všemu tomu ovšem předcházelo to, že jsem v té době už přečetl možná dvakrát celé Písmo a Nový zákon jsem prakticky znal zpaměti. Takže základ byl dán a stačilo vždy jen aby Duch Boží ukazoval co je v souladu a co není.

V té denominaci také vykládali něco o tradici, ale ....

0 0
možnosti

JohnBunyan, který je pokládán za klasika reformační literatury měl zajímavouzkušenost ohledně biblického kánonu. Při jedné duchovní krizi mu Boží Duch vnukl větu: "Pohleď na dávná pokolení a viz, zda kdy někdodůvěřoval Bohu a byl zavržen?" Byl přesvědčen, že ta věta je v Sv. Písmu, ale rok ji nemohl najít. Nakonec ji našel v Sirachovec 2,10.

Viz: (JohnBunyan, Milost přehojná největšímu hříšníku udělená, Jindřichův Hradec,Stefanos, 2000: § 62-65)

Voz také:

uprkccr.com/file/46/2015.-5.-5.-nz-o-nst-a-deuter.doc

0 0
možnosti

J98a93n 86H15l74e23d89í85k

31. 7. 2017 16:20

dobrý článek, pro věřícího je posilou, pohané avšak číst nebudou. Aktualizace současného stavu by měla vysvětlit, proč se církev křesťanů nebrání atakům ze strany mohamedánů, když od roku cca 680 -- do cca 1885 se intenzivně se zbraněmi v ruce bránila a také ubránila.--- Není dnešní zbabělý vztah křesťanů na čele s Františkem Dobrotivým ukázkou degenerace, slabosti a lhostejnosti k osudu celé Evropy?? Nekonání, umrtvování obranných tendencí vládnoucí sebranky tvrdě trestají a nonstop umlčují.-- Mám zato, že vládu nad osudem světa převzal Satan

2 0
možnosti

Velice dobře podanéR^

Apoštolské

může být jen to, co pochází od apoštolů, a biblické jen to, co je

psáno v Bibli: „... Ale my máme jediného Boha Otce, z něhož všecko, a my

v Něm, a jednoho PÁNA Ježíše Krista, skrze Něhož všecko, i my skrze Něho“

(1.Kor.8:6). Ten JEDEN Bůh se zjevil jako PÁN – Otec v Synu.

Žádné náboženské organizaci není nic platné zdůrazňovat ve svých vyznáních

slova z Ef.4:5: „Jeden PÁN, jedna víra, jeden křest“, když je učen a

praktikován úplně jiný pán, jiná víra a úplně jiný křest, než o jakém svědčí

Svaté Pismo.

3 0
možnosti
  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 521x
Zabývám se katolickou apologetikou, osobností M. Jana Husa a českým reformním hnutím 14/15 st. Články na tato i jiná témata uveřejňuji např. na webu pravover.cz