Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Starý zákon začíná, namísto Velkého třesku a evoluce, stvořením světa v 6 dnech v absurdním pořadí a Adamem a Evou. Takže tím je věrohodnost Starého zákona myslím vyřešená.

0 0
možnosti
SC

Myslím, že teorie velkého třesku neodporuje Bibli, jenomže ani velký třesk nemoh třesknout sám od sebe, pokud tedy Vy svoje uvažování o původu světa začínáte tímto třeskem, pak taky nejste zcela věrohodný.

0 0
možnosti
RP

Pravda, pravdoucí...díky Bože za Vás... Ty nedohořelé kousky koulí i kuliček připomínají nedohořelé pepo, které jsme kdysi používali na podpal dřeva v kotli. A jsou jich tam tisíce,l přesně jak píšete....

0 0
možnosti
Foto

Jak si vysvětlujete tu síru z nebe?

0 0
možnosti
SC

Já osobně si to vysvětluju tak, že to byl zázrak, tedy jev, který se vymykal přírodním zákonům a byl způsoben Tím, kdo tyto zákony stanovil. Pokud někdo bude hledat kvazi přirozené vysvětlení, nemám nic proti s tím, že Bůh může použít i přírodní zákony, ale může z nich taky udělat výjimku.

0 0
možnosti
  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 521x
Zabývám se katolickou apologetikou, osobností M. Jana Husa a českým reformním hnutím 14/15 st. Články na tato i jiná témata uveřejňuji např. na webu pravover.cz