Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RB

Autor je nepochybně věřící křesťan. Potíž je v tom, že je třeba tak trochu být i vědoucí křesťan. Jen pro ilustraci: Autorovy polocitace: Lukáš: Maloasijský Řek, kterého přivedl do Jeruzaléma Pavel z Tarzu ze svo druhé misijní cesty. Slyšel tedy poprvé jméno Ježíš někdy kolem roku 50 a své evangelium psal někdy po roce 70. Jan Křtitel a jeho činnost u Jordánu v Karmelském údolí popisují všechna čtyři evangelia. Údajně byl Ježíšův strýc, ale vůbec Ježíše nepoznal a podle jedné varianty ho ani nepokřtil. Josephus Flavius se narodil roku 37 a zemřel roku 100. Pokud vůbec Ježíše zmiňuje, pak pouze jako okrajovou záležitost.

To, že se Ježíš narodil v Betlémě zavinili proroci Izaiáš (pravděpodobně Izaiáš II.) a Micheáš svými proroctvími. Je téměř jisté, že Ježíš byl čistokrevný Galilejec, který se narodil v Nazaretu opravdu někdy kolem roku 1, ale takřka určitě nikoliv 25. prosince. Tímto datem jeho narození byly likvidovány pohanské svátky slunovratu.

2 0
možnosti
SC

Jako od "vědoucího" bych od vás očekával taky důkazy či aspoň seriózní argumenty, a ne pouze tvrzení...

0 0
možnosti
  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 521x
Zabývám se katolickou apologetikou, osobností M. Jana Husa a českým reformním hnutím 14/15 st. Články na tato i jiná témata uveřejňuji např. na webu pravover.cz