Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To video jsem neviděl, ale jedno vím jistě. Za komoušů nám lhali na základní škole, na střední i na vysoké permanentně a v dnešní době to s pravdou resp se svobodou slova není o moc lepší. 100x opakovaná lež se stává pravdou, protože od malička bylo lidem vtloukáno do hlavy, že Bůh neexistuje. Důsledkem toho je duchovní stav naší společnosti, která je většinově ateistická. Hus je pro mne velkým vzorem, protože hledal a vyznával Pravdu a nedal se zastrašit...

1 0
možnosti

Asi máte dobré informace, když to takhle podrobně studujete, ale, nezlobte se na mne, všechno, co je "bezvýhradně absolutně dokonalé" je mi zároveň poněkud podezřelé. Takže i ten Hus. A, řekněme si upřímně, raději bych ho viděl lidsky chybujícího, než "dokonalého". A také si přisadím - proč by, proboha, nemohl mít nějakou ženskou? Možná je to proti katolickým pravidlům, ale nic proti lidskosti. A ještě malé rýpnutí závěrem. Je mi celkem jedno slovíčkaření mezi Husem a církví. Pro mne je podstatné, že coby ateista bych v té době nejspíše taky hořel na hranici, a křížem by nade mnou máchal možná právě Jan Hus, protože, ano, jak říkáte už v nadpisu, byl katolík a pochybuji, že by se zastával nevěřících. Omlouvám se, pokud mnou použité pojmy nejsou teologicky správné, případně pokud máte jiné historické poznatky.

0 0
možnosti

Oni ateisté v Husově době byli povětšinou "katolíky", a právě této problematice se Hus věnoval: řešil, kdo je v církvi skutečně a kdo jen zdánlivě či jen dočasně. Abyste tehdy jako ateista hořel na hranici, to byste musel být fakt echt radkálním a militantním ateistou. Praktickými ateisty byli i hlavní představitelé kostnického koncilu (zastávali filozofický nominalismus, který de fakcto neuznává vševědoucího Boha, jenž měl už před stvořením světa ve své mysli všechna možná bytí, tzn. všechny věci, které mohou existovat).

1 0
možnosti
Foto

nevím proč by skutečný hrdina českého národa nemohl kromě pravdy milovat i ženy a měl být nutně frigidní?8-o ovšem zaujala mě ta pasáž jak farizejové obviňují jiné z toho co sami dělají-jako když politik obviněný z pronevěry ukazuje na jiné, že taky kradů, nebo když tady nějakého blogera usvědčíte ze lži a on tvrdí že lžete vy;-)

2 1
možnosti

To, že Hus měl ženský, si vymyslel v jednom přihlouplém článku v Reflexu Bervid-Buquoy, žádnou oporu v pramenech to nemá. A sama píšete, že Hus miloval pravdu - což v jeho pojetí znamená pravdu Božího slova. Sotva tedy mohl smilnit, když mu to zakazuje Bible...

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS