Diskuse

Jaká církev je potřebná k spáse?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

S obsahem příspěvku nemám problém, ale vadí mi gramatické chyby a překlepy... Stačilo by si to jednou po sobě přečíst než to pustím ven

0 0
možnosti
Foto

Těmi „gramatickými chybami“ zřejmě myslíte chyby pravopisné. pravopis není gramatika.

0 0
možnosti
DP

Žádná. Spasit se musí každý sám.

0 0
možnosti
Foto

Spasit může člověka Spasitel. Sama se nespasíte.

0 0
možnosti
Foto

Zkuste se inspirovat tolikrát vysmívanou českou Wikipedií:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Spása

Najdete tam nějakou inspiraci?

0 0
možnosti
DB

vysvětlení podstaty věření a jejího zneužití v podobě náboženské víry

http://daliborbartos.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=538538

0 0
možnosti
Foto

Vysvětlení? Nikoli. Jen jste podal svůj vlastní postoj – jak vy sám si to vysvětlujete.

Náboženskou víru je jistě možné zneužít, stejně jako víru nenáboženskou...

0 0
možnosti
Foto

Podle Bible- Starého zákona si Bůh za vyvolený národ zvolil Židy a těm daroval zem a nikoliv křesťany. Víru v Boha od Židů převzali křesťané, kteří tuto víru postupně opouštějí a Židé ne. Židé věří v Boha 4 000 let . RvRv.

0 0
možnosti
Foto

Podle Bible Bůh některé větve vyťal, aby na ně narouboval planou olivu, nás křesťany. Nad vyvolený národ jsem se nikdy nevyvyšoval, nicméně jako křesťan jsem stejně vyvoleným.

Nicméně před pár lety jsem v jednom jihočeském městečku zažil „židovskou ‚trachtaci‘“ – uvedení svitků Tóry do nově zřízeného muzea; bytostně jsem pocítil, jak jsme my křesťané mladí ve srovnání s „neúrekom“ delší tradicí židovskou – jejich radost byla něčím naprosto úchvatným a nedá se to převyprávět; v tu chvíli jsem jim opravdu záviděl jako malé dítě radostnému dospělému. V tomto úhlu pohledu je katolicko-evangelické nažívání něčím jako pískoviště pro děti 2–4 roky „staré“ – ti židé tam vypadali jako tisíce let „staří“ mladíci, kterým patří svět; na nic si nehráli, jen prožívali to, co jim bylo zaslíbeno.

0 0
možnosti
Foto

Bratr Lukáš, bohoslove Jednoty(*) – tedy Jednoty Bratrské – mluví o „koinonické povaze víry“(**) a s dobovým tvrzením, že „mimo církev není spásy“ polemizuje myšlenkou, že „člověk nutně ke své spáse církev nepotřebuje, leč by jeho potřebovala církev“ – to jsou důvody, proč jsem členem společenství věřících, proč i já tvořím církev.

-----------

*) název tuším doktorandské práce Amedea Molnára, po paměti lovím jeho slova

**) opovažuji se to překládat jako „obecenstvní“, tedy ve společenství společnou víru; věříme (a Bohu se budeme zodpovídat) každý sám za sebe, ale věříme společně a bez církve (tedy společenství věřících) by křesťanská víra nemohla existovat.

0 0
možnosti
BG

Je ta spása vůbec potřeba? Stojí o ni někdo?

1 0
možnosti
RP

Spasení lidské duše? Když zemřete, Váš mrtvý duch neobnovený Božím slovem a Duchem svatým se oddělí od Vašeho mrtvého fyzického těla, a půjde nahoru k Otci všech světel u kterého není zastínění ani proměny, a budete se zodpovídat ze svých činů vykonaných zde na zemi. Obstojíte sám za sebe před svatým Bohem? Co Mu řeknete, až se Vás zeptá na Jeho Syna Ježíše Krista? Co mu odpovíte? Tady na Zemi rozhodujete o tom, kde budete trávit věčnost, ne až zemřete, pak už bude pozdě.

Ježíš řekl, že zdraví nepotřebují lékaře, jen Ti co ví, že nejsou zdravotně v pořádku. A tak je to s lidmi, kteří poznají svoji hříšnost před Bohem a chtějí to změnit. Těm patří spása a tací lidé skutečně existují. A většinou jsou to Ti, kteří zjistí, jak moc je Bůh miluje a touží jím dát věčný život a odpuštění a to nejen jejich poklesků , ale i odpuštění k ostatním.

0 0
možnosti
RP

K tomu, aby člověk skončil v nebi, nemusí věřit v nějakou církev, protože žádná církev za něj nezemřela na kříži za jeho hříchy a Bůh ji nedal jako podmínku ke spáse člověka. Je jen jedna podmínka uvěřit v zmrtvýchvstalého Ježíše Krista Božího Syna, který za nás umíral na kříži.

Pak součástí Jeho následování Ježíše Krista jako Jeho učedníka je mít obecenství s ostatními křesťany v církvi. Ježíš neurčil Katolickou církev jakou jedinou pravou, ale zkorumpovaní papežové v minulosti, protože měla politickou moc. Jak rozdílné od toho, co je psáno v Bibli.

0 0
možnosti
Foto

„K tomu, aby člověk skončil v nebi, nemusí věřit v nějakou církev,“ – Vy znáte někoho, kdo věří v církev? Církev je společenstvím věřících, nikoli předmětem víry.

0 0
možnosti
Foto

Pán Ježíš nezaložil žádnou církev tu založil Pavel z Tarsu.Ten oddělil křesťanství od judaismus a přizpůsobil jej pohanů, kteří jako první přijímali nové náboženství. Třeba nevyžadoval po pohanech obřezání, tak jak je to u Židů nutné.

0 0
možnosti
Foto

„A já ti pravím, že ty jsi Petr; a na této skále zbuduji svou církev a brány pekel ji nepřemohou.“ Mt 16,18

To neřekl Pavel, nýbrž Ježíš. To on založil církev.

0 0
možnosti