Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Podle mého názoru moc dobře napsáno. Vidím to podobně neřku-li stejně

0 0
možnosti

Aha nevešel se sem celý text, tak opakuji :

Evangelium ukazuje hříšníkům, že jsou skrz naskrz špatní a zlí lidé, kteří se mohou zachránit jen milostí Boží v Ježíši Kristu, protože On trpěl a zaplatil za moje hříchy. Muslim a kdokoliv s duchem Antikrista (např. ariánští jehovisté) nevěří, že Ježíš je Boží Syn, který se stal člověkem, aby zemřel místo mě, protože si nechtějí připustit, že jsou tak zlí a špatní, že bylo potřeba, aby se Bůh stal člověkem a trpěl za nás v lidském těle, abychom mohli být zachráněni. Když se ale nepřipouštějí pravdu o velikosti své viny, neznají ani nekonečnou velikost a svatost Boží, a jejich pojem Boha je nesprávný.

Zdroj: http://stanislavciganek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=614296

0 0
možnosti

Ano, děkuji za ozvání se.

Je to už druhé "napomenutí", první přišlo za článek "Ekonomičtí migranti jsou mýtus - džiyhádystičtí realita". Příště mohu asi očekávat úplné zrušení blogu. To je ale svoboda slova, až to tříská dveřma.

Majlem mi přišlo následovné vysvětlení:

Dobrý den,Váš blog odporuje kodexu blogera, proto jsme ho stáhli z titulní strany. Viz kodex: Bloger nesmí zveřejňovat informace nepravdivé, polopravdivé, neúplné nebo takové, jejichž pravdivost si nemohl dostatečně ověřit, zvláště pokud by mohly poškodit jiné osoby nebo skupiny osob, vyvolávat nebo eskalovat nenávistné nálady vůči jednotlivcům nebo skupinám osob.Pokud zveřejníte pasáže viz níže, je třeba je informačně podložit (nikoliv pouze slovy pana Tomského):křesťanství se na „hříšníka“ vždy dívá jako na potencionálního kajícníka, křesťan si přeje obrácení hříšníka, muslim spíš jeho smrt. Křesťan se usiluje jinověrci pomoct, aby sám ze své vůle přijal pravdu, muslim ho k tomu nutí – protože islám nezná skutečnou důstojnost člověka, která je v jeho mravním svědomí, v svobodě rozhodnutí.Sekularizovaní Evropané, a Češi obzvlášť, jsou ale velmi alergičtí na „pámbíčkářské“ pokrytectví. Je v nich zakořeněná ta hluboce křesťanská hodnota osobně zodpovědného mravního svědomí. Chápou, že smyslem mravní zodpovědnosti není ani tak plnit vnější morální normy, ale především plnit je dobrovolně z lásky k Bohu a bližnímu.Islám je pravý opak: tam jde o vnější splnění norem, které jsou navíc úmyslně nastaveny tak, aby to hříšné lidské nátuře vyhovovalo, aby člověk vlastně nemusel bojovat sám se sebou. Přitom se takovému bezbožnému životu dá náboženský nátěr k utišení a otupění svědomí. Za administraciTereza JankůOd: helpdesk

Bohužel tento citát přehlíží nejspodatatnější část mého článku, která je dokonce uvedena tučně a následuje hned za tím, co paní z administrace citovala - a hlavně, obsahuje právě podstatnou argumentaci.

Jsou to slova: "

Evangelium ukazuje hříšníkům, že jsou skrz naskrz špatní a zlí lidé, kteř

0 0
možnosti

Výborná duchovní analýza. Administraci rozhodila natolik, že blog odstranila z hlavní stránky. Myslím, že bezdůvodně. Autor psal o duchu Antikrista, nikoliv o tom, že by nějaký konkrétní člověk je Antikristem. Lze argumentovat :

pokud je někdo proti komunismu - je antikomunista. Proti demokracii je antidemokrat. A islám je antikristovský, protože Mohamed Ježíšovo Kristovství popřel a sám sebe prohlásil za Pečeť proroků ( tedy postavil se nad Krista a tím zcela zdeformoval smysl starozákonních i novozákonních písem, které přitom dobře znal ). Jedná se tedy o kritickou myšlenkovou analýzu s kterou lze nesouhlasit, ale určitě není v kontextu současného křesťanského myšlení projevem nenávisti vůči konkrétní osobě či skupině osob.

1 0
možnosti

Člověk má sloužit člověku a nikoliv jakémukoliv bohu ! Už v našich pokojných poměrech je chaosu kopec. Jedni k němu přistupují v neděli - další v sobotu, Jehovisté zase stojí nebybně v městech, či už dokonce zvoní u RD na dědinách ! Pořád je to přijatelná alternativa, protože církev stojí mimo stát. V okamžiku opačném - jsou problémy zde ihned ! Osobně, boha absolutně neřeším - Nelze jej vědecky doložit - pak ani vyvrátit. Všechny popisy, spisy - Jsou dojmy lidí samotných. Podstatné je a neodmítám - Je zde desatero - program dobrý, přijal jsem. Nikoliv na neděli - sobotu - na celý život - 24 hod - 365 dnů ... Jsi člověk, rodič, hospodář ... Tedy konej a nalezni odpověď na otázku - Proč jsi vlastně žil - dělej si tu bohoslužbu permanentně ! ... Tak, se vlastně staneš nesmrtelným ... Je to zcela jednoduché a složité zároveň ... Věřte, nevěřte ... :-)

0 0
možnosti

Víte ono Desatero začíná slovy: "Já jsem Hospodin, tvůj Bůh, nebudeš mít jiné bohy, aby ses jim klaněl". Případně katechetiská forma: "V jednoho Boha věřit budeš". I praktická zkušenost ukazuje, že bez víry v skutečného živého Boha ta morálka většinou není nic moc. Můžete namítnout, že ani u věřících to nebývá o moc lepší. Jenže on je právě rozdíl věřící a věřící. Pokud něco skutečně věřím a vyznávám, tak jsem aspoň nějak vázán snažit se podle toho žít. Pokud tvrdím, že, ať si každý věří nebo nevěří, co chce, pak budu i k skutečným morálním proncipům v podstatě benevolentní.

0 0
možnosti
Foto

Islám (إسلام) znamená podřízení a "salám" (سلام) znamená pokoj/mír. Ten pozdrav je as-Salámu-Alaykum. Kdyby islám znamenal mír, tak by to bylo al-islámu-alaykum.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS