Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mojžíš, Mojžíš; a kde jste nechal Marii, matku Ježíše, sestru Aronovu, jak se praví v Koránu?!!

0 0
možnosti

Nikdy jsem se s tím v Bibli nesetkal - právě s výjimkou útěku z Egypta: Je to totiž úmyslná lež. Zvažujme: Josef byl prodán do Egypta někdy kolem roku 1700 př. Kr. Jákobovci následovali kvůli hladomoru. Pravda: Josef nebyl prodán, ale přidal se k Hyksosům. Jákobovci netrpěli hladomorem, ale byli buď součástí hyksoských nájezdníku, nebo jejich pomocným sborem, či možná maroderskou tlupou, která Hyksosy následovala. Nebyli egyptskými otroky, usadili se v krajině Gosen (pravobřežní část delty Nilu), která byla právě hyksoským územím v Egyptě. Neuprchli někdy kolem roku 1230 za Ramesse II., byli vyhnáni o tři století dříve kolem roku 1530 př. Kr. faraonem Ahmosem I. Opravdu byli pronásledováni egyptským vojskem, nikoliv proto, aby byli vráceni zpět, ale proto, aby jim nebylo dovoleno se usadit někde v blízkosti Egypta.

Je to již mimo okruh autorova blogu, ale stejně úmyslná lež je následující popis zkázy Jericha a obsazení Kanaanu.

0 0
možnosti

Jakým právem tvrdíte, že Bible lže? Uvěřil jste lhářům, kteří své nemyslné teorie staví na demagogickém předsudku, že vše bylo jinak než to říká Bible. Jak to můžete vědět? Nijak. Je to v podstatě ateistická ideologie.

1 0
možnosti

Je zajímavé jak mnozí lidé stále bádají nad "Knihou knih", hledají souvislosti a vysvětlení. Přitom Starý zákon je sbírkou pověstí a bájí dávných vyspělých civilizací, které postupně pár stolení před naším letopočtem vykrystalizovaly z ústního podání do písemné podoby sepsané židovskými mudrci a kněžími do podoby jakýchsi posvátných knih - prý to trvalo až tisíc let.

Mnoho popsaných materiálních věcí se dá dnes vysvětlit a v podstatě i dokázat. Potopa světa (pozor myslí se tím tehdy známého světa!) bylo nejspíše protržení Bosporské úžiny někdy 6000 let před n. l. a zatopení Černého moře a okolních civilizací. Deset ran egyptských byl nejspíše důsledek výbuchu gigantické sopky na Santoriny někdy v r. 1650 př. n. l. a zničení pobřeží celého Středomoří, atd. atd. atd. Desatero božích přikázání je docela rozmná sbírka přikázání, jak žít slušně ve slušné společnosti, která také vyplynula z vývoje poznání moudrých lidí ve starověku (až na to první). Proto bádejte, hloubejte, hledejte moudra ve starověkém nazírání na svět, ale bohužel on stejně Pán Bůh není a ani tehdy nebyl - všechno je to jen výsledek postupného vývoje obecného poznání lidstva o světě a společnosti.

1 1
možnosti

Rád si přečtu Vaše důkazy o tom, že Bůh není.

1 0
možnosti
Foto

návod jak ospravedlnit vraha

a takovým se Hospodin zjevuje aby jim sdělil svou vůli?:-/

1 4
možnosti

V článku netvrdím, že zabití Egypťana bylo 100% v pořádku, ani Starý zákon to netvrdí. Obávám se ale, že většina lidí nechápe dostatečně ty polehčující okolnosti, které tam byly - když Egypťan bIl izraelského otroka, podle egyptského zákona ho mohl klidně zabít, nebyl za to nijak stíhán, ba byl to záslužný čin, protože Židé byli určeni k vyhlazení. Už jen proto byl Izraelita ohrožen na životě. POSELSTVÍ BIBLE JE, ŽE STÁTNÍ ZÁKONY, KTERÉ ODPORUJÍ BOŽÍM, JSOU NEPLATNÉ. MOJŽÍŠ POHRDL NEMORÁLNÍM EGYPTSKÝM ZÁKONEM A DAL NAJEVO, ŽE PODLE BOŽÍHO ZÁKONA NEMÁ EGYPŤAN PRÁVO DRUHÉHO OHROŽOVAT NA ŽIVOTĚ.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS