Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

1.Kor.13...

1. Bych jazyky lidskými mluvil i andělskými, a lásky kdybych neměl, učiněn jsem měd zvučící aneb zvonec znějící.

2. A bychť měl proroctví, a povědom byl všelikého tajemství i všelikého umění, a kdybych měl tak velikou víru, že bych hory přenášel, lásky pak kdybych neměl, nic nejsem.

3. A kdybych vynaložil na pokrmy všecken statek svůj, a bych vydal tělo své k spálení, a lásky bych neměl, nic mi to neprospívá.

4. Láska trpělivá jest, dobrotivá jest, láska nezávidí, láska není všetečná, nenadýmá se.

5. V nic neslušného se nevydává, nehledá svých věcí, nezpouzí se, neobmýšlí zlého.

6. Neraduje se z nepravosti, ale spolu raduje se pravdě.

7. Všecko snáší, všemu věří, všeho se naděje, všeho trpělivě čeká.

8. Láska nikdy nevypadá, ješto buď že proroctví jsou, ta přestanou, buď jazykové, ti utichnou, buď učení, to v nic přijde.

9. Z částky zajisté poznáváme, a z částky prorokujeme. 10. Ale jakž by přišlo dokonalé, tehdyť to, což jest z částky, vyhlazeno bude. 11. Dokudž jsem byl dítě, mluvil jsem jako dítě, myslil jsem jako dítě, smýšlel jsem jako dítě, ale když jsem muž, opustil jsem dětinské věci. 12. Nyní zajisté vidíme v zrcadle a skrze podobenství, ale tehdáž tváří v tvář. Nyní poznávám z částky, ale tehdy poznám, tak jakž i známostí obdařen budu. 13. Nyní pak zůstává víra, naděje, láska, to tré, ale největší z nich jestiť láska.

0 0
možnosti
ZV

Z73u52z15a40n80a 48V82a26s66s

29. 8. 2017 13:32

Biblia neučí o tom, že Mária nezomrela fyzickou smrťou. A tvrdiť,že žena zostáva pannou po viacerých pôrodoch je vyložená blbosť. RKC učí mnohé dogmy, ktoré v Biblii nie sú. Našťastie pre nás.

3 0
možnosti
LV

Velice rád bych se poučil, kde je v Písmu svatém zmínka o nanebevzetí Marie. Než apoštolé mohli jít do světa a kázat ,tak Ježíš jim přikázal,aby neodcházeli z Jeruzaléma než budou zmocněni a pokřtěni Duchem svatým. Mezi nima byla též Marie, a musela být pokřtěna Duchem svatým, znovuzrozná jako každý jiný aby mohla přijít do nebe. Matka Boží.?? Tak kdo je otcem Boha??

Marie panna byla dívka, která žila čestný a čistý život, a kterou si Bůh vybral k narození Ježíše. No a Ř.K.C. z ní udělala Bohyni.Ona není všemohoucí, ani vševědoucí, tak jak by mohla slyšet motlidby lidí z celého světa? Je jenom jeden prostředník a to je Ježíš Kristus.

I TIMOTHY 2:5.....Jedenť jest zajisté Bůh, jeden také i prostředník Boží a lidský, člověk Ježíš Kristus.

Skut. S. Ap. 1 a 2 kapitola.

4. A shromáždiv je, přikázal jim, aby z Jeruzaléma neodcházeli, ale aby očekávali zaslíbení Otcova, o kterémž jste prý slyšeli ode mne.

5. Nebo Jan zajisté křtil vodou, ale vy pokřtěni budete Duchem svatým po nemnohých těchto dnech.

12. Tehdy navrátili se do Jeruzaléma, od hory, kteráž slove Olivetská, kteráž jest blízko od Jeruzaléma, vzdálí cesty jednoho dne sobotního. 13. A všedše, vstoupili do vrchního příbytku domu, kdež přebývali, i Petr i Jakub, i Jan a Ondřej, Filip a Tomáš, Bartoloměj a Matouš, Jakub Alfeův a Šimon Zelótes a Judas Jakubův. 14. Ti všickni trvali jednomyslně na modlitbě a pokorné prosbě s ženami a s Marií, matkou Ježíšovou, i s bratřími jeho. Zde je poslední záznam Marie v Písmu svatém.

4 0
možnosti
SC

Pro pana Víta i Siamka:

1. Vy podejte důkaz, že Písmo je jediným zdrozem poznání Bohem zjevené pravdy (por. můj článek: http://stanislavciganek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=617667).

2. Maria je u Lk nazvána andělem "lacharitomene" milostí zcela naplněná, milost = Duch svatý, byla jím naplněna v den Letnic, ale tehdy to nebylo poprvé. Anděl jí zdraví oslovením milostiplná, byla plná Ducha sv. už před vtělením Krista. Tím je naznačeno i její neposkvrněné početí (že vždy byla bez hříchu), i když to není řečeno výslovně, koresponduje to se slovy Písma (já nepřijímám zásadu sola scriptura, protože tak bych nakonec popřel i Písmo, viz odkaz výše).

3. K slovům: "porodila svého prvorozeného syna": na prvorozeného syna se podle Mojžíše vztahovala speciální práva a povinnosti, musel být zasvěcen Hospodinu atd., tuto povinnost rodiče měli bez ohledu na to, zda po něm měli nějaké další dítě. Když tedy izraelská žena čekala své první dítě a narodil se jí syn, plynuly z toho pro ni speciální povinnosti, zároveň to pro každou ženu bylo i velkým vyznamenáním, že prvním dídětem byl syn, a proto se to výslovně vzpomíná.

4. Tělesně měla Maria jen jediné dítě - Ježíše. Duchovně má však i druhorozené syny a dcery. V J 19 římá Matce, ženo, hle tvůj syn, a toto slovo platí o učedníkovi, který stojí pod křížem. Jan v tu chvíli pod křížem zastupoval sbor dvanácti, protože ostatní utekli, a tím zároveň i celou církev. Nebyl by Ježíš směšný, kdyby z kříže řešil své osobní záležitosti!? On řešil věci spásy, týkajícíc se všeh jeho učedníků, proto, každému svému učedníku ukazuje na Marii a říká: "Hle, tvá matka".

5. O těchto druhorozených Bohorodičky v duchovním smyslu mluví Izajáš 66,7-19.

0 0
možnosti
RS

Když už někoho kopirujete a citujete, aspoň si to zkontrolujte.

Cituji z článku: (Iz 7,10-14) vykládá sv. Jeroným tak, že podle času a větné stavby v hebrejštině je třeba to číst: "panna počíná, panna rodí a pannou zůstává". Také evangelista Lukáš naznačuje zázračný způsob Ježíšova narození, když říká: " A porodila svého prvorozeného syna, zavinula ho do plenek a položila ho do jeslí, protože pro ně nebylo místo v hospodě." (Lk 2,7).

Nejdříve "pannou zůstává" a vzápětí citujete Lukáše, "A porodila svého prvorozeného syna,"

Jestli byl Ježíš prvorozený, museli následovat další synové...

Stále věříte ř-k bludům a ani neumíte dobře číst...

Neznáte Písmo a bloudíte ve věcech, co píšou lidé...

1 0
možnosti
RS

Čím dál tím víc se odchylujete od Písma. Rv Buď dejte biblický důkaz nebo raději už nepublikujte své výmysly. Rv

2 0
možnosti
PD

P49e47t18r 41D89r98a44p90a80l

28. 8. 2017 14:55

a kterej výmysl je teda pravdivější?

0 0
možnosti
ZB

I mezi křestany jsou fanatici,to je celkem normální...Jak vnímali Marii její součastníci?Pavel z Tarsu ji pokládal za tak bezvýznamnou,že se o ni nezmínil ani jediným slovem...

1 0
možnosti
PD

P51e45t62r 26D66r87a29p49a39l

28. 8. 2017 13:57

ale jo, klidně si tomu věřte

2 0
možnosti
  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 521x
Zabývám se katolickou apologetikou, osobností M. Jana Husa a českým reformním hnutím 14/15 st. Články na tato i jiná témata uveřejňuji např. na webu pravover.cz